Bresolin Prosecco DOCG Superiore ‘Sior Lino’ Extra Dry

12,59

Extra Dry is de klassieke uitvoering van Prosecco die in Italië het meest wordt gedronken. Hiermee onderscheidt Prosecco of Spumante zich ook van andere mousserende wijnen, waar de traditie vaak een Brut is. Een Prosecco of Spumante Extra Dry heeft een restsuikergehalte tussen 12 en 17 gram per liter. Deze Sior Lino heeft 15g/l.

Helder, bleekgeel van kleur, met fijne en persistente perlage. Delicaat zoet en in perfecte harmonie met de zuurgraad.
Een aangenaam bouquet met bloemige tonen, verrijkt met de hints van acacia en groene appel.

Mooi bij zachte pasta’s, verse kazen en wit vlees.

Slechts 5 resterend op voorraad

Voordeel bij aantal flessen 1 - 5 0%
Voordeel bij aantal flessen 6 + 10%
Artikelnummer: BRE-PROS-SIO Categorieën: , , , , , , , , , , , , , , , , Tags: , ,

Eigenschappen

Druivensoort100% Glera
KwalificatieAsolo Prosecco Superiore DOCG
Alcohol11,5%
Bodemtypede bodem waarop de wijnstokken groeien heeft een andere samenstelling dan die van Valdobbiadene en Conegliano en daarom zijn de smaken iets anders. Naar onze mening is het de moeite waard een vergelijking te maken.
Oogstwijzedruiven handgeplukt en geselecteerd in de wijngaard
Vinificatiezachte persing, statische decantering van de most, gisting bij gecontroleerde temperatuur (17-19°c) met geselecteerde gisten
Rijpingrijping en rust op de edele droesem in stalen tanks gedurende drie maanden. De tweede gisting vindt plaats volgens de Italiaanse methode in stalen tanks. Microfiltratie vóór het bottelen om de gistcellen van de mousserende wijn te scheiden

Andere suggesties…