Wild Nature Amarone della Valpolicella DOCG

44,99

De Amarone della Valpolicella DOCG wordt geproduceerd met een unieke techniek, die al sinds de Romeinse tijd wordt gebruikt, genaamd “appassimento”.

Het resultaat is een intens robijnrode wijn met granaatrode hints. Geur van rijpe rode pruim met hints van kruiden en droog fruit. Vol en droog van smaak met een intens karakter en een aangenaam aanhoudende afdronk.

Een perfecte combinatie met geroosterd en gegrild vlees, stoofschotels en goed gerijpte kazen. Uitstekend bij stevige gerechten. De wijn combineert ook met goed zoetzure gerechten, waardoor hij past bij Aziatische en Midden-Oosterse gerechten.

Voordeel bij aantal flessen 1 - 5 0%
Voordeel bij aantal flessen 6 + 10%
Artikelnummer: WN-AMAR Categorieën: , , , , , , , , , , Tags: ,

Eigenschappen

DruivensoortCorvina, Corvinone, Rondinella
KwalificatieDOC (biodynamisch)
Alcohol16%
Bodemtypekalksteen
Oogstwijzedruiven handgeplukt en geselecteerd in de wijngaard
VinificatieDe druiven worden gedurende 3 tot 4 maanden op natuurlijke wijze gedroogd in een drooginstallatie (fruttaio). Tijdens het droogproces verliezen de druiven 40-50% van hun oorspronkelijke gewicht, waardoor alle stoffen worden geconcentreerd. In de maand januari ondergaan de druiven de "pigiatura" (het uitpersen van het sap van de druiven), waarna het gistingsproces een maand lang doorgaat.
RijpingDe rijping wordt voltooid in Franse eikenhouten barriques en tonneaux gedurende een periode die kan variëren van 42 tot 50 maanden. Daarna rijpt de wijn een jaar op fles.
keyboard_arrow_up