De wijngaarden van domaine Deveney Mars liggen in de beroemde wijnbouwgebieden van de Côte de Beaune en de Hautes-Côtes de Beaune.
Hier maken wijnmakers Lionel Deveney en Jérémy Mars met respect voor hun bodems en terroirs overheerlijke en toegankelijke wijnen. Het is vooral dankzij zorgvuldig werk in de wijngaarden, de manier waarop de wijn rijpt en de wijnbereidingsmethoden dat de wijnen van dit wijnhuis uitzonderlijk van smaak zijn.
Oogst
De oogst gebeurt volledig met de hand en wordt zo snel mogelijk naar de kelder gestuurd om de versheid van de druiven zoveel mogelijk te garanderen. De druiven worden gevinifieerd en gerijpt en in de eigen kelder in Bligny-Les-Beaune.
Eikenhouten vaten
Zodra de wijn is vergist, laat men hem 6 tot 18 maanden op eikenhouten vaten rijpen voordat deze op de markt wordt gebracht. Deveney Mars wil kunnen garanderen dat de wijnen altijd klaar zijn om te worden geconsumeerd. De rode wijnen zijn 100% gemaakt van Pinot Noir en vanaf jonge leeftijd drinkklaar. Fruitig en soepel, maar met mooie rijpingscapaciteit. De witte wijnen worden 100% gemaakt van Chardonnay en zijn subtiel, fris en elegant. Bij Domaine Deveney-Mars maakt men witte wijnen die bij een hele maaltijd passen, van aperitief tot kaas.
In transitie naar biologisch
De wijnen van Deveney Mars zijn weliswaar nog niet officieel biologisch gecertificeerd, maar Jérémy Mars en Lionel Deveney verzekeren ons dat hun werkwijze al meer biologisch is dan bij menig wijnmaker die wel biologisch gecertificeerd is. Bovendien bevindt het wijnhuis zich momenteel in de officiële 3-jarige transitiefase naar biologische certificering per 2023.