Wijnmaker Ktima Brintziki

Wijnmakerij Brintziki ligt in de provincie Eleia, in het hart van de vallei van de rivier de Enipeas.

Eleia is een provincie in het noordwesten van de Peloponnesos, die algemeen bekend staat als de geboorteplaats van de Olympische Spelen. De kleigrond in combinatie met rivieren en kreken zorgen voor een microklimaat dat ideaal is voor de wijnbouw en de wijnbereiding.

Een paar kilometer landinwaarts van de kust, vlakbij de oude stad Olympia, ligt de ktima (landgoed) van de familie Brintziki. Het is de eerste wijnmakerij van Griekenland die volledig “groen” ging. Naast de biologische wijnbouwmethoden wordt in de wijnmakerij uitsluitend gebruik gemaakt van hernieuwbare-energietechnologie, zoals zonnepanelen en geothermische systemen. Als gevolg daarvan is de Brintziki-wijnmakerij volledig autonoom en energieneutraal.

Dyonisia Brintziki plukt handmatig druiven in de biologische wijngaard
Sakis en Dionysia Brintziki

Geduldig wachten tot de magie plaatsvindt

Dionysis en Dionysia Brintziki onderscheiden zich met hun voorbeeldige werkwijze bij de teelt en de wijnbereiding. Zoals ze zelf zeggen: “Er is een tijd om hard te werken en een tijd om geduldig te wachten tot de magie plaatsvindt”. En die magie vind je terug in je glas! De witte Tinaktorogos en de rode Augustiatis zijn zonder twijfel de topdruivensoorten van dit domein.

Tinaktorogos

Tinaktorogos is een druivensoort die zo oud is als de geschiedenis van Griekenland zelf. Deze druif, die oorspronkelijk uit het oude Olympia komt, wordt sinds 23 jaar exclusief door Ktima Brintziki geteeld. De wijn is transparant met opalescente groene en gele schitteringen. Het unieke van deze variëteit is dat de plant tijdens de bloesemperiode veel van zijn bloemen afwerpt, wat dus leidt tot een van nature groene oogst. Het eindresultaat is een wijn met een geheel eigen karakter dat wijnliefhebbers zeker zal bekoren.

Familie Brintziki, biologische wijnen Peloponnesos
zonnepanelen wijnhuis brintziki

Augoustiatis

Augoustiatis is een andere inheemse druivensoort uit de regio, die door Ktima Brintziki wordt geteeld. De druiven groeien onder bescherming van het ideale microklimaat in de wijngaard en worden zorgvuldig geselecteerd om hun volledige potentieel goed tot uiting te laten komen.

Proef de wijnen van Brintziki zelf!
keyboard_arrow_up