Wijnmaker Weingut Zehe Clauß

Het echtpaar Birgit Zehe-Clauß en Marcus Clauß ontmoette elkaar tijdens hun studie aan de Hogeschool van Geisenheim. Birgit groeide letterlijk op in de wijngaard van haar ouders en werd dus al op jonge leeftijd besmet met de passie voor wijnbouw. Marcus is eveneens opgegroeid met wijnbouw in de stad Esslingen am Neckar en kwam via Birgit naar het land van de 1000 heuvels, Rheinhessen.

Karaktervolle en expressieve wijnen

Birgit en Marcus streven ernaar om karaktervolle en expressieve wijnen te maken, tot bijzondere topwijnen aan toe. Zij worden bevestigd in een goede werkwijze door talrijke nationale en internationale prijzen en onderscheidingen voor hun wijnen. Het wijnhuis van de familie Zehe-Clauß werd opgericht door de ouders van Birgit en ligt ten zuidwesten van de stad Mainz aan de rand van Mainz-Hechtsheim. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende heuvels in de directe omgeving.

Bioland

De wijnstokken in de traditionele wijngaarden staan op diepe lössleembodems. Samen met de kalksteen in de ondergrond helpt dit een goede toevoer van mineralen. Sinds 2010 worden onze wijngaarden zorgvuldig, duurzaam en in harmonie met de natuur bewerkt. Dit resulteerde in 2018 in het lidmaatschap van de Duitse vereniging Bioland.

Verscheidenheid aan aroma’s

De werkwijze tijdens het persen en rijpen van de wijnen is erop gericht om de verscheidenheid aan aroma’s van de volledig rijpe druiven uiteindelijk zo goed mogelijk te laten overkomen in het glas. De witte druiven worden voorzichtig geperst en de heldere most wordt langzaam en koel vergist in roestvrijstalen tanks. Hierdoor kunnen de fruitige aroma’s van de verschillende witte druivenrassen zich volledig ontwikkelen. De blauwe druivenrassen vergisten we volgens de traditionele methode met de schillen. Dit geeft de rode wijnen veel warmte en volheid.

Proef de wijnen van Weingut Zehe-Clauß zelf
keyboard_arrow_up