Wijnmaker Betuws Wijndomein

Nederlandse wijngaard

Centraal gelegen in Nederland, in het mooie Betuwse landschap, bij Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vind je de wijngaarden van het Betuws Wijndomein.

Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk, duurzaam en op een natuur-inclusieve manier met respect voor mens en dier.
De wijngaard wordt gerund door Diederik Beker en Arina van Leenen.

Betuws Wijndomein

Met behulp van speciale druivenrassen maken Diederik en Arina kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnen. Met hun witte en rode wijnen weten zij al jaren, zowel nationaal als ook internationaal, op diverse concoursen medailles te behalen. Een resultaat om trots op te zijn!

Steeds meer Nederlandse wijn

De wijnbouw in Nederland groeit; er is zo’n 250 hectare wijnbouw, verdeeld over ca. 175 wijngaarden. Het Betuws Wijndomein is, met haar 7 hectare (ruim 21.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland.

Alcoholvrij

Het innoveren en gebruiken van reststromen staat centraal in de bedrijfsvoering van het Betuws Wijndomein. Dat komt ook uit tot uitdrukking in de productie van alcoholvrije sappen en ciders van restfruit, bloemen en kruiden. Onder de naam Firma Bruis maakt men sinds enige tijd HopHoutThee en VeldFloraThee. Koud getrokken extracten van kruiden en bloemen die door toevoeging van koolzuur tot een feestelijk en heerlijke mousserende drank worden omgetoverd.

Proef de wijnen van Betuws Wijndomein zelf
keyboard_arrow_up