Ons Verhaal

Wijnkoperij Van Paesen is in 2020 opgericht door Pascal Noordover, wijnliefhebber en ondernemer.

Zijn liefde voor wijn ontstond in 1993 tijdens een stage in Frankrijk, een belangrijk centrum van de wijnbouw in Europa. Het enthousiasme over wijn werd de afgelopen jaren meermaals aangewakkerd door het bezoeken van wijngaarden in o.a. de Moezelstreek, Pfalz, Franken, Bourgogne, Alsace, Toscane, Languedoc-Rousillon, Catalunya en Nederland.

Tijdens de voorlaatste wijnreis in 2019 hielp Pascal wijnmaker Jeroen Nagtegaal een handje bij de oogst op zijn bodega Sauvella in het Spaanse wijngebied Costers del Segre. Daar ontstond het idee van directe import.

Na jarenlang ondernemer te zijn geweest in de thuiszorg werd vanuit passie een nieuwe onderneming gestart: Wijnkoperij Van Paesen. De naam is een knipoog naar de voornaam van Pascal: die betekent ‘op Paesdag geboren’ wat Pascal ook daadwerkelijk is.

Unieke biologische wijn

Wijnkoperij Van Paesen selecteert unieke Europese wijnen die kleinschalig en met aandacht voor de natuur worden gemaakt. Op authentieke wijze, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en van druiven die handmatig worden geplukt.

Bij onze wijnmakers levert ieder oogstjaar unieke wijnen op. Met verrassende aroma’s die veel zeggen over de gebruikte druivenrassen, het terroir en de omstandigheden waaronder de oogst tot stand is gekomen.

De biologische wijnen van Wijnkoperij Van Paesen komen uit een onontdekte hoek en worden rechtstreeks geïmporteerd.

Wijnliefhebbers en restauranthouders met een voorkeur voor biologische kwaliteitsproducten en bijzondere wijn-spijscombinaties zijn bij ons aan het goede adres.

keyboard_arrow_up