Wijnmaker Kraemer ökologischer Weinbau

Stephan en Simone Kraemer runnen een gemengd boerenbedrijf met ongeveer 70 hectare akkerbouw, waaronder groenten zoals wortelen en rode bieten, suikerbieten, zonnebloemen, haver, tarwe, spelt en peulvruchten.

De familie heeft sinds 1983 ook 4 hectare steile wijngaarden op de hellingen van het Frankische Taubertal dichtbij het romantische Rothenburg ob der Tauber in het Duitse gebied Franken.

Stephan Kraemer Steillage weinlese

Gepassioneerd wijnmaker

Stephan Kraemer is sinds zijn opleiding een gepassioneerd wijnmaker geworden. Wijn heeft zich daardoor binnen het bedrijf ontwikkeld tot één van de belangrijkste bedrijfstakken. Voor Stephan is het een sport om de bodem en vooral het bodemleven in zijn wijn te verankeren. Dit doet hij op twee verschillende locaties: Tauberzeller Hasennestle en Röttinger Feuerstein met de druivensoorten Silvaner, Müller Thurgau, Riesling, Bacchus, Johanniter, Schwarzriesling, Regent en Scheurebe.

Typische natuurwijnen

De Kraemer-wijnen worden meestal gerijpt in roestvrijstalen tanks, spontaan gefermenteerd en blijven minstens vijf maanden ‘op gist’. De serie wijnen is authentiek en verfijnd, bestaat uit werkelijk heerlijke natuurwijnen en wordt zeer gewaardeerd door de liefhebbers van deze steeds populairder wordende wijnsoort. Stephan Kraemer bottelt enkele van zijn wijnen zonder te filteren en houdt het zwavelgehalte erg laag. De wijnen van de Tauberzeller Hasennestle dragen het label Muschelkalk, die van de Röttinger Feuerstein heten Silex. Om het verschil tussen de beide terroirs te ontdekken heeft Van Paesen bewust 2 Silvanerwijnen opgenomen, Muschelkalk én Silex. Proef en vergelijk!

Kraemer ökologischer weinbau Franken Hof
Stephan Kraemer Steillage weinlese
Stephan Kraemer keller maceration
Kraemer ökologischer weinbau Franken steillage silex silvaner
Kraemer ökologischer weinbau Franken steillage silex silvaner

Authentiek, zelfverzekerd en onafhankelijk

Met het duurzame werk in de wijngaard heeft Stephan laten zien wat hij kan. Zijn wijnen zijn authentiek, zelfverzekerd en vooral onafhankelijk. Hij levert kwaliteit dankzij handwerk, maar ook door constante reflectie op het eigen handelen. Met zijn moedige en vooruitziende denken en werken loopt Kraemer vooruit op een nieuwe duurzame trend; natuurwijn.

Proef de wijnen van Kraemer ökologischer Weinbau zelf!
keyboard_arrow_up