Gavi del Comune di Gavi

12,99

Wat drinken veel Italianen zelf zodra het kwik buiten stijgt? Gavi! De wijnen uit het Piemontese dorp Gavi worden regelmatig ‘de Chablis van Italië’ genoemd. Niet vreemd, want ze zijn heerlijk krokant-fris en combineren perfect aan tafel. Produttori del Gavi is een toonaangevende Gavi-producent. Een coöperatie in de beste zin van het woord: gedreven, samenwerkend en gericht op kwaliteit.

Strogele wijn met de geur van acacia, peer, passievrucht en ananas. Sappig en fruitig met verfrissende zuren. Elegante wijn.  Lekker bij een spaghetti met vongole.

Vakblad Perswijn over de 2020-vintage: “Krachtig, gele pruimen, bloemen, peer. Kruidig, sappig, goede zuren, gerijpt.” – 4/5 sterren.

Beschikbaar via nabestelling

Voordeel bij aantal flessen 1 - 5 0%
Voordeel bij aantal flessen 6 + 10%
Artikelnummer: GAVI-BIO Categorieën: , , , , , , , , , , Tag:

Eigenschappen

DruivensoortCortese
KwalificatieComune di Gavi
Alcohol12,5%
BodemtypeDe wijngaarden liggen op 250-300 meter hoogte, gericht op het zuidoosten en zuidwesten. De bodem bestaat uit witte kalksteen op een onderlaag van tufsteen en zand. De stokken zijn zo'n 40 jaar oud.
VinificatieDe druiven vergisten 20 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden in RVS tanks. Na de gisting blijft de wijn nog 3 maanden rijpen op de droesem ('sur lie'). Dit verzacht de wijn en geeft de wijn extra structuur mee.
keyboard_arrow_up