Lieubeau Muscadet Cru Château-Thébaud

19,99

Hoewel Muscadet een klassieke wijnregio in de Franse Loire is met veel historie, worden er tegenwoordig juist heel vooruitstrevende wijnen gemaakt. De regio biedt zuivere kwaliteitswijnen tegen zeer betaalbare prijzen. Deze Muscadet Sevre et Maine van de familie Lieubeau, is afkomstig van een perceel dat 75 jaar oud is.

De lange ‘sur lie’-rijping van 36 maanden heeft deze wijn een rijk karakter gegeven. De rijpe appelsmaken zijn verzacht en verbreed en kruidigheid en gistigheid zijn toegevoegd. De frisheid blijft en daardoor is de wijn evenwichtig en klaar om te drinken.

Lekker bij coquilles, maar ook heerlijk bij pasta vongole of een gebakken kabeljauw.

Voordeel bij aantal flessen 1 - 5 0%
Voordeel bij aantal flessen 6 + 10%
Artikelnummer: LIEU-MUSC Categorieën: , , , , , , , Tag:

Eigenschappen

Druivensoort100% Melon de Bourgogne
KwalificatieAOP Muscadet Sèvre & Maine
Alcohol12%
BodemtypeAfkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Cru Château-Thébaud. De wijnstokken groeien op een bodem van schist en gneiss en zijn 70 jaar oud.
VinificatieEerst vindt er een korte schilweking plaats. Daarna wordt het sap vergist op een lage temperatuur in RVS tanks. De wijn rijpt verder op de gistcellen ('sur lie') gedurende 36 maanden in ondergrondse vaten. Hierin wordt regelmatig 'batonnage' toegepast, dit is het rond husselen van de gist in het vat. Beide technieken worden gebruikt om de wijn ronder en complexer van smaak te maken.
RijpingDe wijn rijpt vervolgens in vaten op de droesem die gedurende 8 maanden regelmatig worden omgeroerd
Bewaartijdca. 2 tot 4 jaar

Andere suggesties…

keyboard_arrow_up