Wijnmaker Bresolin

Bresolin bestaat al drie generaties en wordt nu gerund door de broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin.

Drie jonge mannen met ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken. De cultuur van gezond eten en goed leven bepaalt hun filosofie.

De broers Bresolin werken met veel respect voor het behoud van het ecosysteem. Zij willen hiermee de typische eigenschappen van de verschillende terroirs beschermen om olie en natuurlijke wijnen te produceren die rijk zijn aan persoonlijkheid.

Bodem en klimaat in Veneto

Het bedrijf is gevestigd op de hellingen van de heuvels van Asolo, om precies te zijn in Crespignaga di Maser, een klein dorpje in de streek Veneto. Het ligt op zo’n 70 km van Venetië en op iets meer dan 100 km van Verona. Een gebied dat altijd gewijd is geweest aan de wijnbouw dankzij de bijzondere samenstelling van de bodem en het uitstekende klimaat. Olijfbomen, kersenbomen en wijngaarden maken een integraal deel uit van het landschap.

Biologisch om terroir te beschermen

Wijn en olijfolie vertellen altijd een verhaal over hun herkomst. Dat van de Bresolin-producten gaat over rijke en vruchtbare gronden, over wijngaarden gelegen bij bossen die bevolkt worden door reeën, wilde zwijnen en wilde vogels. Het respect voor deze plaatsen kan volgens de familie Bresolin niet worden genegeerd. En daarom was de keuze voor biologische wijnbouw logisch.

Prosecco, Merlot, Cabernet en Recantina

De streek is bekend vanwege zijn unieke Prosecco, die door de samenstelling van de bodem een andere smaak heeft dan de Prosecco wijnen die we op veel plaatsen terugvinden. Bresolin maakt drie versies Prosecco die verschillen van smaak door hun verschillende suikergehalte.

Naast Prosecco verbouwt men bij Bresolin ook nog Merlot, Cabernet en Recantina. Deze uitzonderlijke druif wordt sinds 1600 verbouwd in de Asolo regio op een zeer beperkte oppervlakte van 12 ha.

Proef de wijnen van Bresolin zelf
Niets gevonden.
keyboard_arrow_up