Wijnmaker Martin Jund

Domaine Martin Jund is gelegen in hartje Colmar, het centrum van de wijnbouw in de Elzas. Het is één van de laatst overgebleven families van wijnbouwers in de stad zelf.

Sinds 1980 zwaaien André Ducros (1956), zoon van Annie Jund, en zijn echtgenote de scepter op het domein. Zij beschikken over 18 hectare wijngaard, gelegen tussen Turckheim, Benwihr, Katzenthal, Ammerschwihr, Kaysersberg en Kientzheim. Naast de wijnmakerij verhuurt men ook kamers aan gasten. Als u Colmar wilt bezoeken en van dichtbij wilt meemaken hoe wijn wordt gemaakt, dan is dit een leuke plek om te verblijven.

Domaine Martin Jund
collection L'épure natur Martin Jund

Puur natuur wijn

Er worden vanuit de wijnmakerij zelf zo’n 60.000 flessen per jaar verkocht. Domaine Martin Jund verkoopt zijn wijn bij voorkeur direct aan de consument en de gastronomie in de directe omgeving. Van Paesen is daarom trots op het feit dat zij de nieuwe selectie natuurwijnen l’Épure vin nature (vrij vertaald: Puur natuur wijn) van Martin Jund naar Nederland heeft kunnen halen.

Eigenheid van bodem en druif

De serie l’Épure wijnen past perfect bij de visie van de familie over het respecteren van het terroir en het behoud van het karakter van elk druivenras. Bodems zijn complexe leefomgevingen die moeten worden begrepen. Men probeert bij Martin Jund de eigenheid van zowel de bodem als de druif in elke fles te stoppen.

Domaine Martin Jund
Domaine Martin Jund
Domaine Martin Jund
Domaine Martin Jund
Domaine Martin Jund
Domaine Martin Jund
Sébastien Ducros Domaine Martin Jund

Biologische landbouw

Sinds 1997 worden de wijnstokken geteeld volgens de specificaties van de biologische landbouw, wat het gebruik van herbiciden, meststoffen en behandelingen op basis van synthetische chemicaliën volledig uitsluit. De oogst gebeurt met de hand, de druiven worden in hun geheel geperst, zonder te pletten en onder lage druk.

Proef de wijnen van Martin Jund zelf!
keyboard_arrow_up