Omringd door traditie, werkend in de moderne tijd, toegewijd aan duurzaamheid. Dat is het devies van de familie Bergdolt.
Zij zien het als hun taak de 250 jaar oude familietraditie van de wijnmakerij in Klostergut St. Lamprecht voort te zetten. Dat gebeurt tegenwoordig in de achtste en negende generatie door Rainer Bergdolt en zijn dochter Carolin in de eeuwenoude wijngaarden in het gebied rondom Neustadt an der Weinstraße.
Biologische wijnbouw
Men werkt sinds het begin van de jaren 90 op een gecontroleerde, milieuvriendelijke manier en is al in 2009 begonnen met de officiële omschakeling naar biologische wijnbouw. In overeenstemming met de EU-regelgeving is Bergdolt nu een biologisch gecertificeerde wijnmakerij.
Natuurlijke mineralen en organische meststoffen
De wijnstokken worden verbouwd volgens de principes van ecologische wijnbouw. Er worden geen herbiciden gebruikt om onkruid te bestrijden. Evenals insecticiden en andere chemische bestrijdingsmiddelen om te wijnstokken te beschermen. De grond wordt uitsluitend bemest met natuurlijke mineralen en organische meststoffen. De daarmee gepaard gaande hogere werkdruk neemt men graag voor lief, omdat deze vorm van wijnbouw de bodems en wijnstokken, en daarmee de kwaliteit van de wijnen, een meerwaarde geeft.
Vereniging van Duitse Prädikatsweingüter
Bergdolt Klostergut St. Lamprecht is lid van de Vereniging van Duitse Prädikatsweingüter – de VDP. De kwaliteitsprincipes van de VDP stellen strenge eisen aan de biologische werkwijze.
Carolin Bergdolt is lid van de “VDP Young Generation”. Zij valt de laatste jaren met regelmaat in de prijzen met o.a. de Rieslings en de Spätburgunder. Bergdolt staat binnen de gastronomie vooral bekend om haar Weißburgunder-wijnen. Echt het proberen waard!