Sauvella Romance 2021

22,59

Deze rosado van de Sauvella-wijnmakerij is diep oranjerood van kleur en ongefilterd. In de neus frisse fruittonen en in de mond zoete en kruidige aroma’s. Heerlijk voor op het terras en een prima begeleider van gegrilde vis of kip van de BBQ. Bij zacht kalfsvlees zoals bijvoorbeeld vitello tonato is het ook een prettige begeleider. De fles is prachtig vormgegeven en daardoor is deze rosé ook een prima cadeautip.

Uitverkocht

Artikelnummer: SAU-ROM Categorieën: , , , , , , , , , , , , , , Tags: ,

Eigenschappen

Druivensoort100% grenache
KwalificatieVino Rosado Natural
Alcohol13
Bodemtypemergel/zandsteen
Oogstwijzedruiven handgeplukt en 1e selectie in de wijngaard, 2e selectie in de bodega
VinificatieZodra de oogst in het vat zit, onder de 10 graden voor de cold soaking, wacht men ongeveer 12 uur. Dan heeft de vloeistof genoeg kleur opgedaan. Vervolgens tapt men een deel van de vloeistof uit de tank af. Dan vind de vergisting plaats in een andere tank. Alleen het grofste sediment wordt gedurende de daarop volgende dagen afgedecanteerd. Al het fijne sediment blijft nog achter in de wijn.
RijpingMalolactische gisting vindt gedurende het voorjaar plaats in dezelfde tank. Vlak voor het bottelen begint men met het tankdecanteren, net zolang totdat de wijn helder genoeg is om te kunnen bottelen zonder troebelheid.
Bewaartijdop dronk
keyboard_arrow_up