Colette Bonnet, dochter en kleindochter van wijnbouwers, startte in 1993 met 2,20 ha aan wijngaarden en verkocht haar druiven aanvankelijk aan de grote Champagne-huizen, net zoals andere leden van haar familie dat eerder deden.
Colette volgde vervolgens een opleiding in biodynamische wijnbouw en gebruikte deze kennis in 2006 om haar wijngaarden zo veel mogelijk biodynamisch te bewerken. De wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Noé les Mallets en zijn aangeplant met Pinot Noir, Pinot Blanc en Chardonnay. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar.
Duurzame samenwerking
Omdat Colette geen eigen kelder heeft, werkt zij samen met het Centre Vinicole de Chouilly in de buurt van Epernay om van haar biologische druiven Champagnes te maken. Het onbetwiste talent van de oenologen van het Centre Vinicole biedt haar de mogelijkheid om in samenspraak het terroir van haar wijngaarden echt tot zijn recht te laten komen. Bovendien garandeert het de kwaliteit, consistentie en traceerbaarheid van de Champagnes zonder afbreuk te doen aan autonomie van de wijnmaker. Het biedt de wijnmaker tegelijkertijd flexibiliteit en draagt bij aan duurzame inzet voor het milieu.
Biologische wijnbouw
In 2001 opende Colette samen met haar broer, eveneens een biologische wijnbouwer, een wijnperserij. Dit perscentrum bestaat uit 2 persen van 4000 kg en een kuipruimte van 400 hl. Het staat alom bekend vanwege de kwaliteit en is gecertificeerd door Ecocert voor het persen van biologische druiven. Biologische wijnbouw wordt gekenmerkt door de afwezigheid van synthetische chemische producten en verminderd gebruik van zwavel en koper. Deze productiemethode respecteert, handhaaft en verbetert het land, behoudt de kwaliteit van de lucht en water, en bevordert de biodiversiteit.
Biocertificering
Het gebruik van het AB-logo is in Frankrijk facultatief voor biologische wijnmakers, maar het behalen van het AB-certificaat is verplicht.
Het geeft aan dat de wijnen uitsluitend worden gemaakt van druiven van biologisch geteelde wijnstokken. De certificering verzekert de consument dat de regels zijn nageleefd en dat er systematische controles in de wijngaarden en kelders worden uitgevoerd. Er worden regelmatig analyses van bladeren, druiven en wijn worden gedaan om de aanwezigheid van restanten van bestrijdingsmiddelen uit te sluiten.